fbpx

Sajtóközlemény

Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást célzó komplex fejlesztés az IKG Kft.-nél

A fém- és acélszerkezetek gyártására specializálódott IKG Kft. mórahalmi telephelyének komplex fejlesztését tervezi megvalósítani. A fejlesztés célja az üzleti és termelési kihívásokhoz való rugalmas alkalmazkodóképesség elérése, mely új gépek, technológiai berendezések beszerzéséből, ingatlan átalakításból, IT fejlesztésből, megújuló energiát hasznosító technológia telepítéséből, valamint a humán erőforrás fejlesztéséből és tanácsadás igénybevételéből álló projekt megvalósításával érhető el. A projekt a Széchenyi Terv Plusz programon belül a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz) keretein belül valósul meg, melyhez az Európai Unió és a Magyar Állam 120,42 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatással járul hozzá.

Az IKG Kft. egyedi és széria gyártási területet érintő fémszerkezet gyártási tevékenységének fejlesztését valósítja meg. A projekt keretében mórahalmi gyártóbázisán a vágási, hegesztési és megmunkálási munkafolyamatokat kiszolgáló korszerű technológiák kerülnek beszerzésre, mely a műszaki tervezési folyamatokat kiszolgáló helység átalakításával és az IT infrastruktúra átfogó korszerűsítésével egészül ki. A fejlesztés révén elérni kívánt alkalmazkodóképesség és termelékenység növekedéshez napelemes rendszer telepítése és a foglalkoztatottak kompetenciáinak képzések révén történő fejlesztése, valamint tanácsadás igénybevétele nyújt további háttértámogatást.

A beruházás 2024. februárjában fejeződött be.

A beruházás „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című, GINOP Plusz-1.2.3-21 kódszámú felhívás keretében valósul meg.

További információ kérhető:

Petri Angéla, ügyvezető

+36 20 383 6844

angela.petri@ikg.hu