fbpx

Festés

Több néven is találkozhatunk ezzel a felületbevonó módszerrel: porszórás, szinterezés, porfestés, elektrosztatikus porszórás, elektrosztetikus porfestés. A porfestendő tárgyat először tisztítják, zsírtalanítják annak felületét, így biztosítva a festendő felület homogenitását és tapadóképességét.

A megtisztított és zsírtalanított tárgyat nanotechnológiás konverziós rétegképzésnek is alá lehet vetni, ami biztosítja a felület korrózióállóságát és megnöveli a festék tapadását. Ezután elektrosztatikus porfestő pisztollyal felhordják a porfestéket, mely egy a púdernél is finomabb porrá őrölt, a gyártási eljárás során színezett műgyanta.

A porfesték lehet kültéri, beltéri vagy különleges minőségű. A tárgyakra felvitt porfestéket kemencében beégetik, 180-190 °C-on ráolvasztják a felületre és a „térhálósodás” eléréséig (10-25 perc) ezen a hőmérsékleten tartják.

Így alakul ki a tartós, időtálló, utólag is megmunkálható, a fémekhez jól tapadó, de rugalmas műanyag bevonat.

Bővebben a technológiáról:

Porfestés során a porfestéket elektrosztatikusan feltöltjük (EPS), amit a festendő fémtárgy magához vonz, majd ezt egy 180-200 °C-os kemencében ráégetjük, térhálósítjuk, a gyártók utasításának megfelelően. Az így kapott bevonat időtállóan védi a korróziótól a szénacélból, rozsdamentes acélból, horganyzott acélból, alumíniumból készült termékeket.

Az eljárás előnyei:

  • Tökéletes korrózióvédelem » hosszú élettartam
  • Egyenletes, élekre és sarkokra is kiterjedő bevonatolás különböző anyagminőségek és formák esetén is
  • Más felületi bevonatokkal szemben jobb mechanikai védelem (pl. karcolás ellen)
  • Környezetbarát és gazdaságos eljárás: oldószer nélküli festés
  • Gyors foghatóság: száradási idő nélkül, akár azonnal szállítható termékek
  • Kivételesen gazdag színválaszték RAL skála alapján

PORFESTŐ ÜZEMÜNK:

6728 SZEGED, FONÓGYÁRI ÚT 13.

Méret: 6000x1500x750 mm (hossz x magasság x szélesség)

A festés mellett vállaljuk az előkészítést és a csomagolást is.